Canal 3: Maraton de Crăciun în Chișinău

play-md-maraton-de-craciun-in-chisinau-google-chrome-2016-12-28-14-04-55Circa o mie de oameni s-au aliniat astăzi la Maratonul de Crăciun,  organizat în centrul Capitalei. Participanții la competiţie au alergat deghizaţi în Moși Crăciun sau personaje de poveste. Startul a fost dat în Piața Marii Adunări Naționale.

Zeci de familii au venit în centrul Capitalei, pentru a alerga pe o distanță de trei kilometri. Participanţii la maraton au alergat pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt până la strada Ismail.

Participanții au cadouri din partea sponsorilor evenimentului. Ei au fost răsplătiţi cu biscuiți și cu un covrig, oferit pe post de medalie.

La maraton au participat și persoane de peste hotare.  Acest bărbat, din Israel, spune că a rămas încântat de acțiune.

„Foarte super. Asta e prima dată pentru mine și a fost foarte super. De exemplu, la noi în patrie nu avem ceva de genul asta, e ceva extraordinar.”

Banii obținuți din vânzarea biletelor vor fi folosiți pentru ajutorul lui Maxim Gavrilenco. Viața băiatului s-a schimbat la vârsta de cinci ani, după ce a băut din greșeală o substanță chimică care i-a provocat arsuri la esofag.

„Toți participanții au primit din start o cutie în care să selecteze toate cadourile, care au fost pe traseu, o căciuliță de Crăciunel și un număr de participare. A fost un număr limită de o mie de participanți, deși vedeți că au venit peste mie”, a spus organizatoarea maratonului, Mariana Manole.

„Maratonul de Crăciun” este organizat pentru a patra oară organizația sportivă, Sporter.md.

Sursa