Capitala a găzduit a patra ediție a Maratonului de Crăciun

img_4065Ziua de duminică, 18 decembrie 2016, s-a transformat într-o poveste de Crăciun! În această zi de iarnă neobişnuită, o mie de persoane au îmbracat costume de carnaval și au alergat distanţa magică de 3 km pe bulevardul central al capitalei Republicii Moldova. A patra ediție a Maratonului de Crăciun a dăruit sportivilor amatori, profesioniști și unor familii întregi o paletă largă de emoții pozitive și voie bună.

Organizatorii cursei distractive sunt organizația Sporter și site-ul mama.md.

img_3984Toate resursele financiare adunate din taxele de înregistrare pentru Maratonul de Crăciun vor fi transferate pentru tratamentul lui Maxim Gavrilenco, în vârstă de 11 ani, care al șaselea an consecutiv este imobilizat la patul de spital din cauza unui accident teribil.

img_6727
Dis-de-dimineață a început înregistrarea, eliberarea numerelor de start și a căciulițelor de crăciun. La ora 11:30, pe bulevardul central al Chișinăului s-a adunat o mulțime de personaje din povești. Cocomitent, pe scenă evoluau interpreți și ansambluri de dans din Moldova. O stare de spirit de sărbătoare a fost creată de către Jasmina, Anastasia Barbă și Anișoara Volînschi.

img_6916
Pe lângă intrepreții autohtoni, pe scenă au evoluat și ansamblurile de dans Dallas и Black & White Dance Center, care au desfășurat un flash-mob impresionant pentru participanți. Iar înainte de încălzire, publicul a fost martorul unui show de forță oferit de băieții de la Street Workout Chisinau.

img_6981
La ora 11:45 intructorii de fitness ai clubului Fitness Doza au desfășurat o încâlzire energică înainte de startul cursei. După seria de exerciții care te înfierbântau, președintele companiei Simpals, Dmitrii Voloșin, a ținut o cuvântare motivațională pentru participanți.

Când acele ceasornicului au bătut 12:00, toți participanții în mod prietenos au început să alerge și să strângă cadouri, urmărind motocicliștii-marelași…

img_7076Participanții maratonului aveau în mâni cutii de la partenerul general al evenimentului – Mentor Express. Transformați în eroi din povești, aceștea alergau pe Bulevardul Ștefan cel Mare, adunând de la fiecare intersecție, începând cu Piața Marii Adunări Naționale, surprize plăcute de la partenerii cursei.

img_7074Trecând de toate punctele partenerilor, sportivii au adunat cadouri de la Fitness Doza, Papermax, Tucano Coffee, Naturalis, Tess, Sporter, Letto, Green Hills (în două puncte), Colombus și McDonald’s.

Apropo, chiar în Piața Marii Adunări Naționale, compania Oriflame oferea tuturor celor prezenți supă delicioasă.

 

img_4055La unul dintre punctele menționate, fiecare alergător a primit o diplomă de participare, iar la linia de sosire s-a ales cu o medalie simbolică a Maratonului de Crăciun de la partenerul Dulcinella.

În momentul în care toți participanții au finisat cursa, pe scenă a fost dat startul mai multor concursuri de la Mama.md, VideoSecurity și a concursului de costume de la Mentor Express. În primul concurs cu genericul ”Poveste de Crăciun” a fost aleasă câștigătoarea nominației ”Desen de copil, înfățișând personajul în care acesta vrea să se transforme de revelion!”, organizat de către Mama.md.

img_4673La concursul de costume de la Mentor Express au participat în jur de 30 de persoane în costume de carnaval. Printre aceștea au fost selectați câștigătorii celui mai bun costum masculin, celui mai bun costum feminin și a celui mai bun costum de familie. Deținătorii premiilor de la parteneri au devenit:

Cel mai bun costum masculin: Greench, cel care a furat Crăciunul.

img_4751Cel mai bun costum feminin: Brăduțul.

img_4775Iar cel mai bun costum de familie, ales de public, a devenit o familie de pompieri.

img_4768
În încheiere, pe scenă au apărut vedetele din Moldova: Radu Duminica și Diana Brescan, au interpretat o serie de piese incendiare.

img_4788Echipa Sporter.md adresează mulțumiri tuturor celor care au ajutat la organizarea acestei sărbători, voluntarilor, partenerilor evenimentului, interpreților, dansatorilor, poliției mun. Chișinău și desigur, participanților celei de-a patra ediții a Maratonului de Crăciun 2016.

img_4384Echipa noastră a încercat să dăruiască tuturor atmosfera și spiritul de Crăciun prin intermediul acestui eveniment. Vă mulțumim pentru că susțineți și apreciați efortul nostru întru dezvoltarea sportului amatori în Republica Moldova prin organizarea evenimentelor de masă de acest fel.

img_7096Vă felicităm cu ocazia apropierii sărbătorilor de iarnă! Crăciun Fericit și La Mulți Ani!

GALERIE FOTO