Ce nou vă așteaptă la Maratonul de Crăciun 2016?

12377893_1531069570552500_4843252964018929318_oMaratonul de Crăciun (Cursa de Carnaval) – este o cursă costumată non-competitivă pentru toată familia, care se desfăşoară pe străzile centrale ale oraşului Chișinău, în ajunul sărbătorilor de Crăciun și de Anul Nou.

În acest an, Cursa de Carnaval a ajuns la a patra ediţie și se va desfăşura pe 18 decembrie. Ca de obicei, participanții la cursă vor avea parte de multe surprize și cadouri din partea organizatorilor și a partenerilor evenimentului.

La cursă poate participa oricine, împreună cu familia, prietenii, colegii de serviciu, însă principala condiţie este purtarea unui costum de carnaval. Și anume, Moş Crăciunii, zânele, elfii, Oamenii -Păianjeni și alți eroi din basme sau desene animate trebuie să alerge distanţa magică de 3 km și să colecteze cât mai multe cadouri. Apropo, cei mai mici participanți pot participa pe biciclete, role sau trotinete.

Nu pierdeţi ocazia să deveniţi un personaj dintr-o poveste magică ce va avea loc în Chişinău. Veniţi cu toată familia în costume de carnaval în Piața Marii Adunări Naționale, unde fiecare va primi un număr de participant și o căciulă de Santa de la organizatorii cursei. Este necesară înregistrarea obligatorie pe site-ul craciun.md.

Startul cursei va fi anunțat la ora 12:00. Chiar din primii metri de alergare, participanții vor trebui să colecteze cadouri de la elfii ce vor sta pe tot traseul de 3 km. Alergătorii care vor ajunge la linia de finiș, vor primi o medalie simbolică și o diplomă de participare.

În timpul cursei, de către un grup de experţi, se vor stabili candidații la titlul – ”Cel mai original costum de carnaval”, iar câștigătorul va primi premii de valoare de la partenerii evenimentului.

Cursa de carnaval se va încheia cu un concert susținut de către interpreții autohtoni.

Vă atragem atenţiaasupra faptului că, la cursă pot participa un număr limitat de participanți – 1000 de persoane, care în prealabil s-au înregistrat pe site-ul craciun.md. Taxa de participare constituie 50 de lei (achitarea se va efectua pe 18 decembrie în PMAN).

Vă aşteptăm cu drag la evenimentul magic din ajunul sărbătorilor de iarnă. Anume dumneavoastră împreună cu familia și prietenii veţi transforma Chişinăul într-o adevărată poveste!