Cum să faci un costum pentru Maratonul de Crăciun cu mâinile tale

La cursa costumată de alergare Naturalis Maratonul de Crăciun 2017, cu siguranță vrei ca piciul tău să aibă cel mai original costum. Totodată, nu vrei să aloci prea mulți bani pentru costumele de carnaval, dar în schimb să-i donezi pentru cauza socială a evenimentului. Noi îți propunem să faci cu mâinile tale un costum de Om de Zăpadă, care nu necesită multe investiții și îl poți realiza în trei pași.

Materialele de care ai nevoie:

– un chipiu alb;

– o foaie de spumă colorată portocalie, pentru nas;

– un pistol cu lipici fierbinte;

– fetru negru;

– fetru alb;

– un tricou alb fără mâneci pentru adulți;

– elastic;

– umplutură moale pentru jucării de pluș sau perne;

– bluză maro pentru copii cu mâneci lungi.

Mod de realizare a costumului de Om de Zăpadă:

Să începem de la capul Omului de Zăpadă. Taie două cercuri din fetrul alb și lipește-le pe chipiu, iar din fetrul negru decupează două ovale mai mici și lipește-le deasupra. Aceștia sunt ochii personajului nostru. După asta, ia foaia de spumă portocalie și fă un con din aceasta. Lipește-l cu ajutorul pistolului cu lipici fierbinte pe chipiu. Ține fixat în jur de 15 secunde până lipiciul se va întări. Poți adăuga și câteva fire de sfoară în calitate de păr.

Ia tricoul alb și lipește pe el trei cercuri din fetru negru. Aceștia vor fi nasturii. Îi poți realiza cu ajutorul bazei unui pahar, diametrul căruia este de 5-7 cm. După asta îndoaie baza tricoului spre interior circa 5 cm. Astfel, vei crea buzunarul pentru elastic. Coase materialul lăsând un mic spațiu prin care să poți trece elasticul. Elasticul trebui să fie cu câțiva centimetri mai lung decât talia copilului tău, pentru ca să-l poți lega și ajusta ulterior.

În ziua desfășurării Naturalis Maratonul de Crăciun 2017, pe 17 decembrie, îmbracă-ți micuțul în vesta maro (care vor reprezenta brațele-ramuri), iar deasupra – tricoul pe care să-l ajustezi astfel încât sa nu-i fie prea larg la subraț. Poți coase spațiul în plus sau îl poți prinde cu lipici fierbinte. Umple spațiul dintre vestă și tricou cu umplutură moale pentru jucării de pluș sau perne pentru ca să oferi aspectul bombat caracteristic personajului. Pune chipiul și costumul este gata!

Te așteptăm în data de 17 decembrie, în Piața Marii Adunări Naționale, unde la ora 12:00 va fi dat startul celei de-a cincea ediții a Maratonului de Crăciun, organizat de mama.md și Sporter. Înregistrează-te aici, pregătește costumele, iar căciulițele de Crăciun și torbele în care să colectezi toate darurile de pe traseu, ți le oferă organizatorii cadou. Iar dacă vrei să încerci să confecționezi costumul Omului de Zăpadă, urmărește pașii de mai sus explicați și în acest videoclip!