Radio Chisinau: La Chișinău va fi dat startul cursei – Naturalis Maratonul de Crăciun 2017

Astăzi 17 decembrie, în Piața Marii Adunări Naționale, la ora 12:00, va fi dat startul celui mai feeric eveniment sportiv din acest an – Naturalis Maratonul de Crăciun 2017.

Cursa costumată de familie va avea loc pentru cea de-a cincea oară și se va desfășura pe bulevardul  Ștefan cel Mare din Chișinău. Distanța cursei este de 3 km, iar cei mai mici participanți o pot parcurge cu rolele, trotinetele sau bicicletele. Pe traseu, alergătorii vor aduna cadouri oferite de partenerii cursei.
În afară de faptul că participanții au condiția să fie costumați în spiritul sărbătorilor de iarnă, aceștia vor primi o căciuliță de Crăciun din parte organizatorilor și o pungă în care vor aduna cadourile. Iar la linia de finiș, toți participanții vor primi o medalie simbolică în formă de biscuit decorat de Crăciun.
Înainte de startul cursei, pe scena amenajată în PMAN vor evolua grupe de dansatori de la Irina Pavlovskaya Dance School și Space, dar și interpreții Maxim Zavidia și Samir Loghin. La fel, după finiș, vor fi premiați participanții care au cele mai originale costume.
Naturalis Maratonul de Crăciun 2017 este o cursă caritabilă, iar o parte din taxa de participare va fi donată lui Nikita Socolov, un băiat de 13 ani care a fost diagnosticat cu paralizie cerebrală și din această cauză nu poate să meargă. Totuși Nikita are șansa să facă primii pași, iar pentru acest lucru are nevoie de o operație costisitoare la picioare. Boxa pentru colectarea banilor va fi amplasată și în preajma scenei pe tot parcursul evenimentului.