Eroii din povești au parcurs distanţa magică a Maratonului de Crăciun pentru a treia oară

IMG_2769La data de 20 decembrie 2015, capitala a găzduit cea de-a treia ediție a Maratonului de Crăciun. Ziua însorită, alergătorii îmbrăcaţi în personaje din povești și un ocean de cadouri au făcut Maratonul de Crăciun un eveniment de neuitat și un început frumos al sărbătorilor de iarnă.

IMG_2903Maratonul de Crăciun, organizat de Sporter.md, a adunat de trei ori mai mulți participanți comparativ cu anul precedent. Acum, pe strada principală al capitalei noastre au alergat concomitent 1000 de participanți, toţi îmbrăcaţi în costume de carnaval și acompaniați de voiebună, datorită faptului că au avut de parcurs doar 3 km, colectând cadourile oferite de partenerii noştri.

IMG_2074În dimineața zilei evenimentului, echipa Sporter au început pregătirile în Scuarul Teatrului de Operă și Balet. La ora 10:00 a fost anunțată distribuirea pachetelor de start pentru participanți, care conţineau numărul alergătorului și o căciuliță de crăciunel. Muzica bună și moderatorul evenimentului, Moș Crăciun, au conferit acestui loc o atmosferă incendiară și o dispoziţie de sărbătoare înainte de start. O surpriză plăcută îi aştepta pe participanți lângă panoul foto – un pom de Crăciun pixelat, creat cu multă dăruire de către activiştii proiectului Chisinau is Me.

IMG_2343

Toţi participanții au făcut o încălzire a mușchilor împreună cu colectivul de dans Black and White, apoi a urmat antrenamentul cu un instructor-fitness de la clubul Fitness Class.

IMG_2749
Mai întâi cei prezenți la maraton au cântat împreună cu Maxim Zavidia, apoi a urmat discursul plin de entuziasm al directorului Sporter, Dmitrii Voloșin. Îmbrăcat într-un costum de diving, Dmitrii le-a urat tuturor participanților la cursă o zi minunată ce va lăsa amintiri frumoase și un sfârșit de cursă de neuitat.

IMG_0015La linia de start a fost instalat primul punct de distribuire, de unde participanții au primit câte o cutie pentru cadouri, oferită de compania FedEx. Exact la ora 12:00 a fost anunţat startul maratonului și personajele din povești au început cursa de colectare a cadourilor pe Bulevardul Ștefan cel Mare.

IMG_2794

La următoarele puncte de distribuire alergătorii au primit daruri de la Credit Rapid, apoi de la marca farmaceutică VITRUM, care a oferit vitamine benefice pentru întreaga familie, iar la următorul punct de distribuire au fost împărțite jucării de la magazinul Kidsco. Au urmat două puncte de distribuire de la Sporter, unde participanții au primit creioane colorate și fructe. Într-un alt punct din vecinătate s-a oferit suc de la compania VITA. Alergînd pe lângă un nou punct de distribuire, participanții la cursă au primit un cadou de la compania Dynamit.md, apoi biscuiți delicioși de la Andy’s Pizza. La jumătatea cursei alergătorilor li s-a pus în cutie suprize gustoase de la marca comercială LIDER.

IMG_2894După depășirea distanței de 1,5 km, în zona de distribuire Volta, participanții au primit un cadou luminos; la următorul punct Sporter au primit câte o sticlă de apă pură. Apropiindu-se din nou de masa VITA de data aceasta au primit fructe pentru o mică gustare. Următorul punct a fost acel de la LuLu, unde au fost împărțite un alt șuvoi de cadouri plăcute. Nu departe a urmat punctul celui mai gustos ceai TESS, de unde participanții nu doar că au primit câte un pachet de ceai, ci și au fost serviți cu câte un pahar de ceai fierbinte pentru a se încălzi până și după cursa de carnaval.

IMG_2991Tipografia Pergament a acordat diplome tuturor participanților pentru a imortaliza magia Maratonului de Crăciun 2015 în inima fiecărui alergător. Revenind din nou la punctul de start al cursei, compania Oriflame Moldova a adăugat la toate cadourile alergătorilor o surpriza din partea mărcii, iar compania Garmin a oferit în dar certificate pentru achiziționarea echipamentului sportiv.

IMG_3114Iată și linia de finiș, unde toţi fără excepţie primesc medalia tradițională a Maratonului de Crăciun 2015. Este un alt cadou plăcut pentru a crea o dispoziție excelentă înaintea sărbătorilor!

IMG_3065O atmosferă extraordinară predomină în centrul capitalei, oamenii se bucurau de tot ce se întâmpla în acel moment. Emoţiile și fericirea se citeşte pe chipul fiecărui om, însă…să nu ne grăbim…evenimentul nu s-a terminat aici. Atmosfera de sărbătoare a fost încoronată de o frumoasă evoluție a duetului Glam Girls și trupa SunStroke Project.

IMG_3307O nouă supriză uimitoare a fost spectacolul dur oferit de Rodion Sucman, cel mai puternic om din Republica Moldova, care în fața mulțimii a îndoit cuie, a rupt un calendar gros, a sucit o tigaie într-un tub, a umflat un termofor de cauciuc până la spargere și chiar a ridicat o mașină.

IMG_3425După programul de divertisment a venit timpul să premiem participanții maratonului, care a avut cel mai frumos costum de carnaval – bărbați, femei și copii. Câștigătorul celui mai simpatic și original costum a primit cadouri de la compania Oriflame și emoţii pozitive pentru tot anul viitor.

IMG_3570După un șir interminabil de fotografii și selfie, Moș Crăciun și-a luat rămas bun de la toți participanții carnavalului de Crăciun, cu promisiunea că va reveni împreună cu Sporter.md pentru a oferi cadouri celor mai cuminți copii de toate vârstele.

IMG_3592Echipa Sporter.md aduce mulțumiri tuturor celor care au ajutat la organizarea cursei: voluntarilor, partenerilor evenimentului, cântăreților, dansatorilor, poliției de patrulare din mun. Chișinău și nu în ultimul rând participanților la Maratonul de Crăciun 2015!

Scopul organizării Maratonului de Crăciun este de a aduce magia sărbătorilor în inima fiecărui om și împreună sperăm că am reușit să oferim emoții pozitive și o zi de neuitat. Vă mulțumim pentru aprecierea și susținerea Dvs. în dezvoltarea sportului pentru amatori din țara noastră.

IMG_3600Sărbători frumoase tuturor, un An Nou plin de împliniri și Craciun Fericit!

Fotoreportaj №1

Fotoreportaj №2

David Lutsyk pentru craciun.md