Maratonul de Crăciun-2014. Poveste de Anul Nou pentru copii şi adulţi.

Sărbătorile de iarnă se apropie vertiginos şi toţi, de la mic la mare, se lasă cuprinşi de dispoziţia feerică de basm. În Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău se înalţă cârn, dar măreţ, pomul de Crăciun, iar elevii, studenţii şi majoritatea celor angajaţi aşteaptă cu nerăbdarea sosirea vacanţei de iarnă.

Pentru a menţine spiritul sărbătorilor de iarnă, reţeaua sportivă de socializare Sporter.md cu susţinerea Ministerului Tineretului şi Sportului al R.Moldova anunţă desfăşurarea ediţiei a doua a Maratonului de Crăciun pe artera principală a Chişinăului – bulevardul Ştefan cel Mare. Acţiunea spectaculoasă va avea loc la 21 decembrie.

Maratonul de Crăciun de la Chişinău este o analogie a maratonului Santa Claus vestit în întreaga lume. La alergări pot participa absolut toţi doritorii, copii şi adulţii, chiar şi nou-născuţii (bineînţeles cu condiţia că mămicile sau tăticii vor duce căruciorul).

Singura condiţie este existenţa unui costum de mascaradă. Cum anume trebuie să arate el? Aici vă puteţi da frâu liber imaginaţiei şi vă puteţi deghiza în Moş Crăciun, Santa Claus, superman, în capră – simbolul anului ce vine sau, de ce nu, în Boris Moiseev. Va fi suficient şi să vă împodobiţi cu o ghirlandă deosebită, dar nu uitaţi că cel mai original costum va fi premiat.

După ce aţi îmbrăcat costumul veniţi în Piaţa Marii Adunări Naţionale lângă principalul pom de Crăciun al ţării, unde la 12:00 va începe un program de divertisment cu concursuri, body-art, master-clase susţinute de clubul de fitness Alexia şi desigur nu vor lipsi cadourile.

La ora 13:00, după o încălzire incendiară din partea antrenorilor clubului de fitness Alexia, va fi dat startul cursei de alergare. Pentru o oră bulevardul Ştefan cel Mare se va transforma într-o stradă de basm cu numeroase surprize. Nici un participant nu va rămâne fără daruri din partea elfilor – ajutorii lui Moş Crăciun.

Aşadar, ce vă aşteaptă? 3 km de magie: startul şi finişul lângă principalul pom de Crăciun, alergarea pe bd. Ştefan cel Mare până la strada Ismail şi înapoi. Distanţa poate fi parcursă alergând (fapt salutabil) sau la pas, important e să vă încadraţi în termenul de o oră.

La fiecare intersecţie vă aşteaptă un cadou, iată care vor fi ele:

 1. 1. un balon de la compania Eva Balloons
 2. 2. biscuiţi de la Andy’s Pizza
 3. 3. o invitaţie la clubul de fitness Alexia
 4. 4. un suc de la Orhei-Vit
 5. 5. un măr de la Orhei-Vit
 6. 6. un pachet de ceai de la compania Tess
 7. 7. o sticluţă de apă ОМ
 8. 8. o bomboană de la compania ABK
 9. 9. un calendar pentru anul 2015, unde sunt indicate competiţiile Sporter Weekend
 10. 10. biscuiţi de la compania Boiar Grup
 11. 11. o diplomă de participare din partea companiei maket.md
 12. 12. focuri de artificii din partea companiei Interfoc-MS
 13. 13. o medalie-covrig la linia de finiş.
 1. Precum ştim elfii, ajutorii lui Moş Crăciun, sunt puşi pe şotii şi pregătesc câteva pozne puţin neplăcute, dar inofensive de-a lungul întregului itinerar. Dar binele întotdeauna învinge răul, de aceea toţi cei ascultători nu au de ce se teme.După finiş va continua programul de sărbătoare. Vom dansa în jurul bradului principal al ţării, vom participa la concursuri şi vom cânta melodii de Anul Nou.

  Vă aşteptăm pe 21 decembrie la ora 12:00 în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Veniţi şi lăsaţi-vă cuprinşi de atmosfera feerică de sărbătoare!

  Cum s-a desfăşurat primul Maraton de Crăciun puteţi afla accesând următorul link.