Maratonul de Crăciun aduce magia în familia Socolov

Pentru că în ajunul Crăciunului se întâmplă minuni, iar dorințele devin realitate, și Maratonul de Crăciun va aduce zâmbete în familia Socolov. Cursa caritabilă va contribui în acest an la fericirea lui Nichita, un băiat de 13 ani, plin de viață și cu mari speranțe de viitor, care a fost diagnosticat cu paralizie cerebrală din copilărie. Din această cauză, băiatul nu a făcut niciun pas de sine stătător.

Mama lui, împreună cu bunelul, au depus tot efortul pentru a-i asigura lui Nichita o viață lipsită de griji, chiar dacă acesta nu poate alerga alături de alți copii și nu se poate deplasa decât în scaunul cu rotile. Necătând însă la dizabilitatea fizică, Nichita frecventează școala, are multe visuri, dar cel mai mult, își dorește să poată merge.

„Fiul meu nu merge de la naștere. În luna august a acestui an, am trecut o consultație la un specialist al Institutului Turner din Rusia, din St. Petersburg. Pe baza rezultatelor investigației, copilului i-a fost recomandat să efectueze o intervenție chirurgicală la un cost de 166 480 ruble (2900 USD). Această operație este foarte importantă, pentru că îi oferă speranța fiului meu să înceapă să meargă independent pentru prima dată”, a mărturisit mama lui Nichita, Irina Socolov.

Operația este planificată pentru ianuarie 2018, însă familia Socolov nu are suficienți bani pentru aceasta. Mama lui Nichita nu are posibilitate să lucreze ziua întreagă, pentru că trebuie să-și supravegheze fiul permanent. Ajutorul pe care îl oferă bunelul la fel nu este suficient, chiar dacă datorită acestuia, Nichita își face studiile.

Naturalis Maratonul de Crăciun 2017 îi va oferi lui Nichita șansa pentru o viață mai bună, pentru că 20% din taxa de participare va fi donată familiei Socolov pentru operație. La fel, cei care vor să ofere un ajutor în plus băiatului, vor putea dona bani în boxa de colectare a finanțelor de la Caritate.md, care se va afla pe scenă pe parcursul întregului eveniment. De asemenea, puteți dona pentru Nichita accesând acest link.

Cursa de alergare costumată pentru întreaga familie Naturalis Maratonul de Crăciun 2017, se va desfășura pe 17 decembrie, iar startul va fi dat la ora 12:00 în Piața Marii Adunări Naționale. Taxa de participare este de 50 de lei pentru copiii de până la 13 ani și 100 de lei pentru cei care au de la 14 ani. Vă puteți înregistra completând formularul de pe acest link: craciun.md/registration.

Împreună îi putem oferi lui Nichita șansa să meargă!