Nichita Socolov a plecat la tratament în Sankt Petersburg

Nichita Socolov, băiatul de 13 ani care suferă de paralizie cerebrală, a strâns suma necesară pentru operație și a plecat în Sankt Petersburg pentru a trece procedurile de pregătire preoperatorii, necesare pentru tratamentul maladiei.

Pe data de 17 decembrie, în Chișinău a avut loc cursa costumată tradițională Maratonul de Crăciun, care anul acesta i-a oferit ajutor lui Nichita Socolov. Datorită aportului adus de sute de amatori ai sportului și donațiilor din partea oaspeților sărbătorii sportive, organizației obștești sportive Sporter și celui mai popular forum pentru femei Mama.md, Nichita a putut să strângă mai repede suma necesară.

De asemenea, au contribuit la adunarea sumei necesare utilizatorii portalurilor savelife.md și caritate.md, care nu au putut rămâne indiferenți la cazul băiatului. Cea mai mare parte a sumei a fost donată de organizațiile non-guvernamentale Asociația Obștească Începutul Vieții și SaveLife. Pe lângă aceasta, pe contul băiatului au fost făcute multe donații de la persoane care au preferat să-și păstreze anonimatul.

Operația, atât de necesară acestui băiat curajos, va fi petrecută în februarie 2018. Acesta va fi unul dintre cele mai importante momente din viața lui: cu ajutorului chirurgilor, Nichita va primi posibilitatea să trăiască din plin și să-și realizeze toate visele. Desigur, rezultatele nu vor fi vizibile imediat, iar Nichita va trebui să treacă printr-o perioadă lungă de recuperare după operație, însă noi credem din tot sufletul că acest băiat este capabil să îndure toate greutățile.

Le mulțumim tuturor celor care l-au susținut pe Nichita Socolov, au manifestat compasiune față de istoria acestui băiat și i-au dăruit un strop de speranță.