Nichita Socolov: ”Trăiesc cu această diagnoză, încerc să mă împac cu acest gând…”

Duminica, organizatorii Naturalis Maratonul de Craciun 2017 s-au întâlnit cu Nichita pentru a discuta despre interesele lui, despre planurile lui pe viitor și visele sale.

Nichita Socolov are 13 ani. Fratele său geamăn a trăit pe lume doar 3 zile. Încă în copilărie, Nichita a fost diagnosticat cu paralizie cerebrală – boală, din cauza căreia băiatul nu poate merge de sine stătător de la naștere. Nichita se deplasează în scaun cu rotile. În pofida diagnosticului său, Nichita este un copil foarte sociabil și vesel. El învață la școală și are o reușită bună la toate disciplinele. Îi plac cărțile despre călătorii pe mare și chiar colecționează modele de corăbii.

În luna august a acestui an, familia a plecat la o consultație cu medicul-specialist din Institutul lui Turner în Rusia, orașul Sankt Petersburg. Medicul a constatat o deformare gravă a tălpilor, ce poate cauza supraextensia articulațiilor genunchiului. Dacă nu vor fi întreprinse măsuri, în scurt timp situația se poate înrăutăți, până la distrugerea completă a articulațiilor. Nichita deja simte dureri acute în picioare. Pe baza rezultatelor investigației, copilului i-a fost recomandat să efectueze o intervenție chirurgicală, costul operației fiind de 166 480 de ruble (2900 USD).

Operația este planificată pe luna ianuarie 2018, însă familia Socolov nu are suma necesară de bani pentru ca aceasta să fie petrecută. Mama lui Nichita nu are posibilitate să lucreze ziua întreagă, deoarece este nevoită să supravegheze permanent copilul. Bunelul îi ajută cum poate, își duce nepotul la școală, însă acest ajutor nu este suficient.

”Cea mai grea problemă a noastră este că nu dispunem de această sumă. Vă rog foarte mult să ne ajutați, visul meu și dorința mea ca mamă este să-mi văd copilul sănătos și să fie cât de cât un copil independent, iar eu să pot lucra pentru a-i oferi un viitor mai bun. Vă rog să fie auzite rugăciunile noastre, căci în ianuarie 2018 trebuie să plecăm la clinică, iar asta înseamnă pentru Nichita o viață normală. Vă mulțumesc.” – Irina, mama lui Nichita.

Naturalis Maratonul de Craciun 2017 îi va oferi lui Nichita o șansă pentru o viață mai bună. În acest scop, 20% din taxa de participare vor fi transferate familiei Socolov pentru operația lui Nichita (pentru a vă înregistra la cursă, accesați acest link și îndepliniți formularul). Cei, care doresc să ajute băiatul mai mult, pot dona banii în boxa pentru strângere de fonduri caritate.md, care va fi situată lângă scenă pe parcursul întregului eveniment. De asemenea, puteți dona accesând următorul link.