Prime: Peste o mie de oameni au alergat 3 km în Capitală

play-md-%d0%bb%d1%8e%d0%b1%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b8-%d0%b1%d0%b5%d0%b3%d0%b0-%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d1%87%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d1%81%d1%8c-%d0%b2-%d0%ba%d0%be%d1%81%d1%82%d1%8e%d0%bc%d1%8bAu alergat trei kilometri în scop caritabil. Peste o mie de oameni au participat, ieri, la Maratonul de Crăciun, desfășurat în centrul Capitalei.

La eveniment s-au putut înscrie toţi doritorii. Singura condiție a fost ca maratoniştii să fie deghizaţi în Moș Crăciun sau în personaje din poveşti. Participarea la cursă a costat 50 de lei, iar banii obţinuţi vor fi donaţi unui copil bolnav.

Maratonul caritabil a adunat în centrul Capitalei peste o mie de oameni. Participanţii au alergat trei kilometri pe bulevardul Ştefan cel Mare.

La cursă au participat și cetăţeni străini. Acest bărbat este din Israel și spune că a rămas încântat de eveniment.

Maratoniştii au primit daruri din partea sponsorilor evenimentului. Ei au fost răsplătiţi cu biscuiți și covrigi, în loc de medalii.

“Toți participanții au primit din start o cutie în care să selecteze toate cadourile, care au fost pe traseu, o căciuliță de Crăciunel și un număr de participare”, a spus organizatoarea maratonului, Mariana Manole.

„Maratonul de Crăciun” este organizat pentru a patra oară organizația sportivă, Sporter.md. Banii obținuți din vânzarea biletelor vor fi oferiţi familiei lui Maxim Gavrilenco. Băiatul are 11 ani, dintre care şase i-a petrecut pe patul de spital, unde a ajuns după ce a băut din greșeală o substanță chimică ce i-a provocat arsuri la esofag.

Sursa