Pro TV: Explozie de energie, culoare si sanatate in centrul capitalei

play-md-o-mie-de-oameni-au-alergat-la-maratonul-de-craciun-google-chrome-2016-12-28-14-18-49Explozie de energie, culoare si sanatate in centrul capitalei. O mie de oameni deghizati in costume de carnaval au alergat 3 kilometri la maratonul de Craciun. Pe langa promovarea modului sanatos de viata, cursa are si un scop caritabil.

Personaje din desene animate, filme si zeci de oameni deghizati in Mos Craciun au pornit astazi intr-o cursa a veseliei. Costumanti, ei au alergat din Piata Marii Adunari Nationale pana la strada Ismail si inapoi, primind in dar la fiecare intersectie cate un cadou.

Unii s-au dovedit a fi extrem de inspirati in alegerea costumelor. Altii au decis nu doar sa primeasca, dar si sa ofere.

“Vreau prin gestul dat sa demonstram ca se poate de trait un mod de viata sanatos, dar si mai mult ca este o cursa caritabila…”

Organizatorii sunt mandri ca au reusit sa transforme acest maraton intr-o traditie. Cursa are si un scop caritabil. Banii adunati din taxa de participare, care a fost de 50 de lei, vor ajunge la Maxim Gavrilenco- un baietel de 11 ani, care se hraneste prin tub intrucat si-a ars esofagul, dupa ce a baut din greseala o subtanta chimica.

Mariana MANOLE, ORGANIZATOARE: “Acum patru ani am hotorat sa venim cu o sarbatoare…/// Anul acesta evenimentul a fost transformat intr-o cursa caritabila.”

La final fiecare a primit cate o medalie simbolica, iar participantul care a avut cel mai orginial costum s-a ales cu daruri de la sponsorii evenimentului. Astfel de curse se organizeaza de ani buni in alte tari, iar la Chisinau, Maratonul de Craciun se afla deja la a patra editie.

Sursa