Publika TV: Zeci de familii au participat la maratonul de Crăciun din centrul Capitalei

trei-kilometri-de-magie-zeci-de-familii-au-participat-la-maratonul-de-craciun-din-centrul-capitalei-foto-_-publika-md-google-chrome-2016-12-28-14-15-13Trei kilometri de magie. De asta au avut parte cei peste o mie de oameni, care au participat la Maratonul de Crăciun ce s-a desfășurat astăzi, în centrul Capitalei.

La eveniment au putut să se înscrie toţi doritorii, iar singura condiție a fost ca participanții să fie deghizaţi în Moși Crăciun sau personaje de poveste. Startul a fost dat în Piața Marii Adunări Naționale. Maratonul este la a patra ediție, iar banii strânși vor fi folosiți în scop caritabil.  

Zeci de familii au venit în centrul Capitalei pentru a alerga pe o distanță de trei kilometri. Participarea la concurs a costat 50 de lei, iar pentru copii a fost gratuită.

“Super, super. Îmi place mult. E frumos ceea ce organizează, mai ales că e în scopuri caritabile.”

“E foarte bine, foarte bine. Este o cursă foarte bună și pentru noi, și pentru sănătatea noastră de a parcurge trei kilometri.”

Participanții au primit și cadouri din partea sponsorilor. Ei au fost răsplătiţi cu biscuiți și cu un covrig, oferit pe post de medalie.

La maraton, au alergat și oameni de peste hotare. Spre exemplu la eveniment a participat și un bărbat din Israel. El spune că a rămas încântat de această acțiune:

“Asta e prima dată pentru mine și a fost foarte super. De exemplu, la noi în patrie nu avem ceva de genul asta, e ceva extraordinar.”

Banii obținuți din vânzarea biletelor vor fi folosiți pentru ajutarea lui Maxim Gavrilenco, băieţelul care a băut din greșeală o substanță chimică ce i-a provocat arsuri la esofag.

“Toți participanții au primit din start o cutie în care să selecteze toate cadourile, care au fost pe traseu, o căciuliță de Crăciunel și un număr de participare. A fost un număr limită de o mie de participanți, deși vedeți că au venit peste mie”, a precizat Marina Manole, organizatoarea maratonului.

 „Maratonul de Crăciun” este organizat pentru a patra oară organizația sportivă, Sporter.md.

Sursa