Sute de alergători au adunat cadouri de Crăciun pe bulevardul central al capitalei

Cel mai feeric eveniment sportiv al anului, Naturalis Maratonul de Crăciun 2017, a transformat bulevardul central al capitalei într-o pistă de alergare plină cu surprize. Cursa costumată de familie a avut loc pentru cea de-a cincea oară și s-a desfășurat pe bl. Ștefan cel Mare din Chișinău. Distanța cursei de 3 km a fost parcursă de 1000 de participanți care au adunat cadouri pe traseu.

Înainte de startul cursei, pe scena amenajată în PMAN au evoluat o grupă de dansatori de la Irina Pavlovskaya Dance School, dar și interpreții Laura Bairanova, Maxim Zavidia și Samir Loghin. La linia de finiș toți participanții au primit o medalie simbolică în formă de biscuit decorat de Crăciun. Participanții au avut costume inedite, iar cele mai originale au fost premiate.

Premiul pentru cel mai original costum Naturalis Maratonul de Crăciun a fost oferit participantului costumat în prinț, cea mai originală familie a fost desemnată cea în care mama era unicorn, tata – Moș Crăciun, cel mai mare fiu – luptător de sumo și cei mai mici copii erau costumați în alte personaje de poveste, iar cea mai originală companie de prieteni a fost cea costumată în elevii școlii de magie Hogwartz. Au fost premiați și alți participanți cu costume originale, printre care un morcov, un fulgușor și o zână.

Naturalis Maratonul de Crăciun 2017 este o cursă caritabilă, iar o parte din taxa de participare va fi donată lui Nikita Socolov, un băiat de 13 ani care a fost diagnosticat cu paralizie cerebrală și din această cauză nu poate să meargă. Totuși Nikita are șansa să facă primii pași, iar pentru acest lucru are nevoie de o operație costisitoare la picioare. Boxa pentru colectarea banilor a fost amplasată și în preajma scenei pe tot parcursul evenimentului.

Organizatorii Naturalis Maratonul de Crăciun 2017 sunt cel mai popular forum pentru femei Mama.md și organizația social-sportivă Sporter. Mulțumim partenerilor evenimentului: partenerul titular Naturalis, apa oficială Aqua UnIQa, automobilul oficial Hyundai, ceaiurile Tess și cafeaua Jardin, fabrica de produse de cofetărie Bucuria, operatorul de telefonie mobilă Moldcell, dulciurile Nefis, patiseria „La Mămuca”, compania Buelo, compania Grona, compania Frux, compania Tortik, centrul de fitnes Energy, brandul Selpak și Sanosan, compania Stip.md, compania Birovits și bookshop-ul Sova.