Tradiția desfășurării curselor de alergare în ajunul Crăciunului este răspândită în întreaga lume

Crăciunul este o sărbătoare plină de căldură și suflet, pe care sportivii amatori și profesioniști din întreaga lume obișnuiesc să o marchează printr-o cursă de alergare. De regulă, cursele de Crăciun sunt costumate, mii de Moși Crăciun și personaje din povești alergând pe străzile principale ale orașelor. Ați înțeles corect, în ajunul Crăciunului, costumul roșu și barba albă pot deveni echipament sportiv. Majoritatea dintre acestea sunt caritabile, iar o parte din taxa de participare este donată copiilor.

Una dintre primele curse dedicate Crăciunului – Xmas Pudding Race a fost desfășurată în Londra, iar în acest an, cursa este deja la cea de-a 37-a ediție. Însă nu este o simplă cursă de alergare. Participanții trebuie să fie costumați, să formeze echipe a câte șase persoane și să depășească distanța cu obstacole ducând un puding în mâini. Resursele financiare colectate, ulterior, sunt donate Centrului Cancer Research UK.

Cursele de Crăciun au o popularitate aparte în Statele Unite ale Americii, iar fiecare stat organizează aceste curse cu mare entuziasm. În Chicago, spre exemplu, anual este organizată cursa Santa Hustle, în cadrul căreia la punctele de alimentare alergătorii primesc biscuiți și acadele în loc de geluri sau batonașe energizante. În afară de asta, în unele regiuni, cum ar fi New York, se organizează și cursa de alergare dedicată Anului Nou – Central Park Midnight Run on New Year’s Eve, cu muzică, focuri de artificii și costume de carnaval.

Poți să alergi alături de Moși Crăciun nu doar în Europa sau America, dar și în Africa de Sud, unde în fiecare an este organizată Illovo 15k Christmas Challenge, iar în acest an cursa împlinește 20 de ani. Totodată, puteți simți atmosfera sărbătorilor de iarnă în luna septembrie, participând la Maratonul de pe Insula Crăciunului.

O cursă de alergare dedicată sărbătorilor de iarnă se desfășoară și în Republica Moldova. Maratonul de Crăciun este cursa costumată de familie organizată de forumul mama.md și organizația social-sportivă Sporter, iar în acest an, pe 17 decembrie, va avea loc cea de-a cincea ediție. Aceasta se desfășoară pe o distanță de 3 kilometri, iar pe traseu, participanții primesc cadouri. Atenție! Locurile sunt limitate. Grăbiți-vă să vă înregistrați pe craciun.md la cea mai feerică cursă de alergare.