• Română
    • Русский
    • English

Despre Maratonul de Crăciun

Organizația sportivă Sporter a decis să adopte tradiția occidentală de a organiza curse de alergare în ajunul Crăciunului. Astfel, a apărut primul maraton costumat din Moldova - Maratonul de Crăciun.

Pe 29 decembrie 2013, Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău a fost transformată într-o țară magică, plină de personaje de poveste. Acolo a avut loc primul Maraton de Crăciun. Participanții care au venit fără costume au putut să se reîncarneze pe loc în personajul lor preferat, în Laboratorul Carnavalului, cu ajutorul celor mai buni maeștri de body art. Mulțimea costumată și decorată, condusă de motocicliști și bicicliști, a depășit o distanță de trei kilometri. Moș Crăciun, Superman, Zorro, diferite animăluțe și multe alte personaje au atras atenția trecătorilor și a aparatelor de fotografiat. Deci, putem spune că primul Maraton de Crăciun din Moldova s-a desfășurat cu succes.

 

Pe 21 decembrie 2014, organizația sportivă Sporter, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, a organizat cel de-al doilea Maraton de Crăciun, care s-a desfășurat pe bulevardul Ștefan cel Mare. În total, la cursă au participat aproximativ 400 de persoane.

La cursa din 2015, au participat 1 000 de participanți costumați în personaje de poveste, care au alergat trei kilometri, colectând numeroase cadouri de la sponsori pe tot parcursul traseului.

În 2016, Maratonul de Crăciun iarăși  a avut loc pe strada principală a capitalei. La cursă au participat o mie de alergători,  care au încercat să strângă cât mai multe cadouri de la partenerii evenimentului. La final, participanții au primit medalii simbolice. Apoi au fost alese trei cele mai originale costume, proprietarii cărora au primit cadouri.

Cea de-a cincea cursă de carnaval, Naturalis Maratonul de Crăciun 2017, a avut loc, ca de obicei, pe bulevardul Ștefan cel Mare. Și de data aceasta 1000 de participanți costumați au alergat o distanță de trei kilometri.

Înainte de start, a avut loc un concert festiv la care au evoluat diferiți dansatori și muzicieni. La final, fiecare participant a primit o medalie simbolică în formă de prăjitură de Crăciun. Conform tradiției, au primit cadouri și proprietarii celor mai originale costume.

2018 nu va fi o excepție, de aceea, Maratonul de Crăciun care se va desfășura de-a lungul străzii centrale a capitalei, va avea loc pentru a șasea oară. Încă mai veți timp să alegeți cel mai original costum și să vă pregătiți pentru cea mai veselă cursă - Maratonul de Crăciun 2018.